Ужгородка

Новини Закарпаття

Зґвалтування в Кагарлику: правоохоронці завершили розслідування справи

Правоохоронці завершили розслідування справи про зґвалтування і тортури в Кагарлицькому відділенні поліції. У справі фігурують п’ятеро співробітників поліції.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Офісу генпрокурора.

Зазначається, що підозрюваним інкримінують катування, насильницьке викрадення та зґвалтування.

За даними слідства, співробітники поліції для розкриття злочинів катували й незаконно позбавляли волі людей. Зокрема, в січні 2020 року троє поліцейських наносили двом потерпілим тілесні ушкодження, перевозили їх у багажнику, застосовували електричний струм, прикували наручниками до батареї.

За іншим фактом, який стався у травні 2020 року, з метою отримання зізнання, потерпілому було завдано 17 ударів руками та ногами по різним частинам тіла. Також у травні цього ж року один із правоохоронців, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Він вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Після завершення ознайомлення сторони захисту із матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Як НАШ повідомляв раніше, Голосіївський районний суд Києва відпустив з-під варти колишнього поліцейського Ярослава Левандюка, фігуранта справи про катування і зґвалтування жінки у відділенні поліції в Кагарлику на Київщині.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору