Ужгородка

Новини Закарпаття

Степанов пояснив алгоритм дій пацієнтів з Covid-19, які не мають сімейного лікаря

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів, куди потрібно звертатися Covid-хворим, які не мають декларацій із сімейним лікарем. 

Про це міністр поінформував у Facebook. 

Степанов наголосив, що спочатку варто зателефонувати за номером контакт-центру МОЗ (0-800-60-20-19) та отримати номер телефону амбулаторії, яка закріплена за вашим районом. Зокрема перелік цих номерів також можна знайти на офіційному сайті НСЗУ у розділі “Для громадян”.

“Зв’язатися з амбулаторією, надати свої персональні дані. Реєстратура зафіксує інформацію та сконтактує із сімейним лікарем. Далі вже сімейний лікар телефоном консультує, призначає лікування та слідкує за станом протягом всього перебігу хвороби”, – написав Степанов. 

Варто зазначити, що якщо пацієнт має тільки підозру, і тесту немає – сімейний лікар відправляє за адресою пацієнта мобільну бригаду для проведення дослідження на COVID-19.

Як НАШ повідомляв раніше, у Міністерстві охорони здоров’я заявили, що ефективність карантину вихідного дня буде залежати від дотримання санітарних норм.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору