Ужгородка

Новини Закарпаття

В українському підручнику з хімії розповіли, що сода лікує рак: у “Слузі народу” відреагували

Народний депутат від “Слуги народу” Юлія Гришина прокоментувала скандал із содою в шкільних книжках, наголосивши, що ніяких непорозумінь в неї це не викликає. 

Своєю думкою вона поділилася в ефірі на телеканалі НАШ. 

За словами нардепа, всі навчальні підручники проходять експертизу, які існують чотирьох видів: науково-методична, антидискримінаційна, психологічно-педагогічна та дизайнерська. 

“В самій інформації, яка викладена в цьому підручнику, ніяких непорозумінь для мене немає, тому що там просто описані певні властивості соди. В мене викликає певні питання джерело, на яке спирається автор підручника. Так, в розділі “цікаве” описуються властивості цієї соди. І написано, при яких захворюваннях її радять вживати. А потім написано “увага, заборонено взагалі вживати цю соду”. Потім іде посилання на певне джерело – асоціацію пенсіонерів України”, – підкреслила вона. 

Варто зазначити, що в українському підручнику з хімії для 9 класу написано, що сода лікує рак та вірусні хвороби. Про це у Facebook повідомила вчителька Інна Доміна. 

В одному з параграфів сказано, що водний розчин соди слід пити для профілактики й лікування онкозахворювань, пом’якшує кашель при застуді та при деяких інших хворобах. 

Автори підручника посилаються на сайт всеукраїнської асоціації пенсіонерів. Підручник був схвалений МОН та випущений у 2017 році. 

Як НАШ повідомляв раніше, у Чернігівській області школярки станцювали тверк біля пам’ятника загиблим в АТО.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору