Ужгородка

Новини Закарпаття

Як діятимуть поліцейські щодо порушників без масок у громадських місцях

В Україні з 21 листопада діятимуть нові санкції за порушення карантину, проте поліція працюватиме на профілактику. 

Про це заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко, повідомила пресслужба відомства. 

Зазначається, що впродовж вихідних поліцейські стежитимуть за дотриманням вимог “карантину вихідного дня”, передбаченого рішенням уряду. 

Так, перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема – респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

“Відповідно до нововведень, поліцейські тепер можуть не лише складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці виносити рішення стосовно фізичних осіб, котрі перебувають у громадських будівлях чи транспорті без вдягнутих масок або респіраторів. Але першочергово поліцейські діятимуть превентивно, тобто спершу зроблять зауваження. І лише у випадку відмови будуть документувати дії правопорушника”, – роз’яснив Клименко 

Я НАШ повідомляв раніше, Президент Володимир Зеленський підписав закон про адміністративну відповідальність за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору