Ужгородка

Новини Закарпаття

Лікарня “Укрзалізниці” у Харкові має почати приймати хворих на ковід

НАШа Мар’ям Сатуєва з подробицями з Харкова, де лікарня «Укрзалізниці» має почати приймати хворих на COVID-19.

Варто зазначити, що за минулу добу у Харківській області було зареєстровано майже 900 нових випадків коронавірусу. За словами заступника голови Харківської ОДА, кількість госпіталізованих за останній час зменшилася на 25-30%. Якщо раніше у лікарнях було понад 2000 осіб, то зараз – 1500.

Щодо залізничних лікарень Це питання залишається невирішеним вже дуже довгий період часу. Влада доповідає, що ось-ось на днях ця лікарня буде готова  прийняти перших пацієнтів. Вона розрахована на 150 ліжок з кисневими концентраторами включно. Також вже готовий і медичний персонал, однак адміністрація самої лікарні говорить, що кошти досі чекають, а обладнання і медикаментів не вистачає.

“Ми можемо говорити про те, що відбувається значне зниження госпіталізацій, але натомість ми готуємось до того, що якщо відбудеться посилення епідемії,  то фактично найближчими днями буде забезпечено від 500 до 1000 додаткових ліжок”, – сказав заступник голова Харківської ОДА Тарас Пастух.

НАШ телеканал запитав у харків’ян, чи бояться вони зустрітися з ковід і що їх хвилює в цій ситуації найбільше.

“Сказати, що боюсь – так не можу сказати. Я розумію, що так може статися, але це життя. Намагаємось у публічних місцях все ж таки надягати маски”, – сказала мешканка міста.

Інша дівчина розповіла, що було страшно лише на початку.

“Я гадаю, що зараз всі бояться цієї ситуації, тим паче, що багато знайомих і родичів перехворіло”, – додала харків’янка.

Як повідомляв НАШ раніше, Данилюк розповів, як відсутність траншу від МВФ вплине на життя українців.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору