Ужгородка

Новини Закарпаття

Екс-нардеп Микитась відшкодував 50 млн грн у справі про заволодіння майном Нацгвардії

Підозрюваний у причетності до заволодіння майном Нацгвардії ексдепутат Максим Микитасьдобровільно відшкодував до держбюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у 81,64 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

 У цьому провадженні накладено арешт на майно підозрюваних вартістю понад 300 млн і в дохід держави стягнуто заставу 30 млн за порушення покладених на підозрюваного обов’язків.

“Підозрюваний у причетності до заволодіння майном Головного управління Національної гвардії України колишній народний депутат України добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у 81,64 млн грн. У цьому ж провадженні накладено арешт на майно підозрюваних вартістю понад 300 млн та в дохід держави стягнуто заставу 30 млн за порушення покладених на підозрюваного обов’язків”, – йдеться в повідомленні.

ДОВІДКА

  • Максима Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйон гривень. У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію;
  • У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Згодом експертиза встановила, що вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша, від вартості в центрі;
  • 20 січня 2020 року Микитася зняли з рейсу при спробі вильоту з України;
  • 8 травня прокурор САП подав до ВАКС клопотання про зміну запобіжного заходу екснардепу Максиму Микитасю на тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн гривень застави.

Як повідомляв НАШ раніше, в Україні за минулий тиждень зафіксували майже 200 000 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору