Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні споруджується вірусологічний комплекс для садівництва

Новий комплекс Національної академії аграрних наук надасть змогу забезпечити вітчизняних садівників сертифікованими саджанцями

В Україні споруджується унікальний вірусологічний комплекс для садівництва, який забезпечить фермерів сертифікованим садивним матеріалом. У минулому році в Інституті садівництва НААН розпочалося будівництво вірусологічного комплексу. На кінець 2020 року заплановано введення першої черги будівництва. У наступному ж році – закінчення будівництва. Про це повідомляється на сайті НААН.

«Вже з 2025 року комплекс запрацює на повну потужність, і вироблятиме садивний матеріал, який спрямовуватиметься в базові господарства, перш за все, мережі Інституту садівництва. Звідти базовий садибний матеріал буде передаватися у виробничі розсадники, далі саджанці надходитимуть до садів», – розповів перший заступник директора Інституту садівництва НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН Микола Олександрович Бублик.

Науковці Інституту садівництва працюють також над питанням забезпечення сучасних технологій вирощування саджанців. В Україні значна частина плодів, особливо ягід, вирощується в присадибних господарствах, на дачних ділянках, на невеликих площах, і забезпечення цих виробників якісним садивним матеріалом є досить серйозною проблемою.

У 2020 році тут розробили понад десяток типових проектів вирощування плодів і ягід на невеличких присадибних ділянках. Вони можуть бути адаптовані до різних кліматичних умов та до фінансових можливостей виробників.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, які українські ягоди найкраще продаються до Китайської Народної Республіки.

Фото: Gardening Know How

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору