Ужгородка

Новини Закарпаття

Підсумки сезону: регіони з площею озимих культур понад 500 тис га

У шести областях України площа озимих посівів перевищила 500 тис га. Найбільше сільськогосподарські виробники засіяли озимої пшениці – понад 6,1 млн га

У шести областях України площа озимих посівів перевищила 500 тис га. Найбільше за інші культури сільськогосподарські виробники засяли озимої пшениці – більше 6,1 млн га. Також більше 954 тис га було відведено під посіви ячменю, 881,1 тис га – задіяні під озимий ріпак. Решту площі (125,15 тис га) фермери засіяли озимим житом. Про це повідомили у міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

У шести регіонах площа під озиминою перевищує 500 тис га:

  • Одеська область – 867 тис га;
  • Запорізька область – 787,3;
  • Дніпропетровська область – 675,2 тис га;
  • Херсонська область – 652,3 тис га;
  • Миколаївська область – 641 тис га;
  • Харківська область – 522,5 тис га.

Таким чином, вказані шість регіонів забезпечили понад 50% всіх озимих посівів. Крім того, у Кіровоградській, Донецькій та Вінницькій областях озимина висіяна на площі близькій до показника 400 тис га.

Втім , як повідомляє УкрАгроКонсалт, перша декада грудня характеризувалася холодною та хмарної погодою. В результаті інтенсивного похолодання за відсутності снігового покриву на полях, глибина промерзання ґрунту на окремих територіях досягла 20 см, а її температура на глибині залягання вузла кущіння рослин озимих зернових культур знижувалася до -6,8С. Після крижаного дощу в північній і східній частині України на полях утворилася крижана кірка, яка становить потенційну загрозу для посівів озимих культур, бо перешкоджає диханню рослин і підвищує ймовірність загибелі рослин.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у семи областях України валовий збір основних культур перевищив 4 млн тонн.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору