Ужгородка

Новини Закарпаття

На підтримку тваринництва у 2020 році було виплачено 300 млн грн

Гроші були виділені на відшкодування вартості закуплених племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів. Крім того, була виплачена дотація фермерам за утримання корів

У 2020 році господарствам, котрі займаються тваринництвом та бджолярством виділили 300 мільйонів гривень. Про це повідомив заступник міністра розвтку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький на своїй сторінці у мережі Facebook.

Гроші надійдуть 306 отримувачам. Найбільші суми виплат – від 46,1 млн грн до 36,9 млн грн нараховані фермерам у Хмельницькій, Тернопільській, Вінницькій та Житомирській областях. Також 17,5 млн грн отримали аграрії Полтавщини і 14,5 млн грн – Черкащини.

В структурі галузей тваринництва левову частку суми – 206,17 млн грн виділили на розвиток ВРХ. 36,05 млн грн спрямовано на свинарство та 30,92 млн – на вівчарство. Окремою графою виділено сперму бугаїв, на яку витратили 26,83 млн грн. Водночас компенсації на сперму кнурів та на розвиток бджолярства обраховуються всього лише 5 і 20 тисяч гривень відповідно.

Читайте: Роботизація ферми: плюс 5 літрів надою щодня

Крім того, як повідомив Тарас Висоцький, цього року відбулась виплата у рамках програми підтримки розвитку фермерських господарств за напрямом «Дотація за утримання корів». Фермерам було нараховано 35,14 млн грн субсидії за утримання 7027 корів.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що в Україні значно підвищились цін на мінеральні добрива.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору