Ужгородка

Новини Закарпаття

У Великій Британії навчилися миттєво визначати якість зерна

Нова технологія розрахована на роботу із такими культурами як пшениця, ячмінь та ріпак і дозволяє визначити якісні показники врожаю ще на полі

Науковці із Університету Редінга у Великій Британії розробили технологію, яка дозволяє  миттєво визначити якісні показники врожаю пшениці, ячменю та ріпака безпосередньо в полі, під час збирання збіжжя. Наразі аналізи проводяться вже на елеваторах, а існуючі технології дозволяють отримати лише загальні данні про зерно під збирання – вагу, відсоток пошкоджень тощо. Про це повідомляє ресурс FarmingUK.

В основі інновації, розробленої британцями, полягає принцип роботи медичного сенсорного обладнання. Чутливі сенсори інтегруються із GPS-сигналом під час збирання врожаю. Це дає змогу відразу визначати вміст білків та олії у зерні, що потрапляє в бункер комбайна. Відповідно, фермер може відразу здійснити необхідні розрахунки щодо якості вирощеного врожаю.

Читайте: Піддони, лижі, меблі: що можна зробити з кукурудзяної соломи

Однак це лише одна із переваг нової розробки. Річ у тім, що за її допомогою можна створювати технологічні карти полів, виокремлюючи ділянки із кращою чи гіршою якістю зерна. Таким чином, можна виявляти очевидні закономірності в плані умов вегетації та догляду за рослинами на різних ділянках та полях.

Також нова технологія дозволить відразу відсортовувати різні партії вирощеного врожаю, залежно від їх характеристик.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що розроблено технологію промислового виробництва синтетичного аналога пальмової олії.

Фото: FarmingUK

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору