Ужгородка

Новини Закарпаття

Туман Зеленського, корабельна сосна і діти низької якості. Вражаючі висловлювання політиків у 2020 році

Український політикум завжди був не стриманий у висловах, і у 2020 році представники істеблішменту теж не раз відзначилися. Одні хвалилися неіснуючими досягненнями, інші нерозумно помилялися, треті ображали як один одного, так і електорат, четверті просто брехали. Nash.Live зібрав найяскравіші висловлювання.

Зміст

  • 120 яскравих цитат політиків
  • 2Три гучних звільнення після гучних слів

20 яскравих цитат політиків

Володимир Зеленський, президент

“Я всім відрізняюся від Порошенка. Фізіологічно і як президент”.

Прес-конференція, 20 травня

“Коли був у нас момент депресії, ми зібралися. Я запропонував нашим: “Давайте, я захворію, одразу мене ізолюємо на Банковій. І проживу це нормально”. Щоб люди розуміли – це страшно, ти можеш захворіти, тобі погано. І я через себе це пропущу, покажу. Але щоб люди зрозуміли і те, що це не чума”.

Червень, в інтерв’ю виданню “Українська правда” гарант розповів, як хотів спеціально заразитися коронавірусом. Через кілька днів вірусом заразилася його дружина Олена, яка хворіла довго і важко.

“Треба з людьми їсти, жити, скажу відверто – іноді випити. Я в принципі так і роблю”.

Серпень, після поїздки в зону ООС

Денис Шмигаль, прем’єр-міністр

“У багатьох речах європейці беруть приклад з нас, цим треба пишатися … Але, якщо порівняти з Італією, Іспанією, Польщею, ми в хорошому сенсі від них відстаємо. Вони запитують: “Що ви робите?” Ми ділимося”.

Листопад, в телеефірі голова уряду повідомив про унікальні українські особливості протидії поширенню коронавірусу.

Юлія Мендель, прес-секретар президента

“На жаль… Президент почувається добре”.

Листопад, пост в Facebook з повідомленням, що президент заразився коронавірусом.

“Життя не ідеальне – шостий ведмедик Брауні яскравий тому доказ”.

Листопад, надалі віддалений пост в Facebook з фото тістечок у вигляді ведмедиків, з сумнівною гастрономічною привабливості.

“І я пам’ятаю, що в той час у нас дещо зростала інфляція, не колосально, але гривня слабшала, і після цих двох твітів гривня знову стабілізувалася до попереднього рівня. Це був той момент, коли ти розумієш, що 280 знаків можуть впливати на інфляцію у країні”.

Грудень, під час онлайн-зустрічі, організованої Американською торговою палатою в Україні, про публікацію двох висловлювань президента в соцмережах, які допомогли зміцнити гривню. Чому прес-секретар при описі девальваційних процесів говорить про інфляцію – загадка.

Ліза Богуцька, народний депутат, фракція “Слуга народу”

“Якби Саакашвілі діяв по букві закону, Грузія була б відстала країною злодіїв в законі, а не передовою державою”.

Листопад, в Facebook, щодо президентського законопроекту про розпуск Конституційного суду і вихід з конституційної кризи

Віталій Кличко, мер Києва

“Серед хворих двоє неповноцінних дітей: 16-річний хлопець і 17-річна дівчина”.

Квітень, столичний міський голова традиційно переплутав слова і образив юнака і дівчину. Він мав на увазі неповнолітніх.

“Почуваю себе дуже добре”.

Листопад, мер підчас онлайн-брифінгу розповів про самопочуття після зараження коронавірусом.

Денис Малюська, міністр юстиції

“Вчора роздратованій дружині на питання “Де гроші?” довелося пояснювати, що інфографіка маніпулятивна, 226 тис. грн не отримував і цифру треба зменшувати на розмір податків і враховувати, що це надбавка за кілька місяців”.

Січень, коментар про завищені зарплати держчиновників.

“Епідеміологічна ситуація в колоніях настільки прекрасна, що виглядає як у фантастичних фільмах”.

Листопад, в інтерв’ю на радіо про мінімальне поширенні коронавірусу в місцях позбавлення волі.

Олександр Герега

“Купили б Amazon, якби продавали”.

Жовтень, в інтерв’ю Інтерфакс-Україна прокоментував плани з розвитку своєї компанії.

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ

“Поїздки Кравчука в Білорусь іноді закінчуються несподівано, наприклад, розпадом СРСР”.

Серпень, виданню Главком прокоментував призначення першого президента України на посаду голови Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

“Рада без Ляшко, як село без церкви”.

Червень, в телеефірі нардеп попередніх скликань ВР пояснив, чому балотувався знову. За підсумками довиборів стало зрозуміло, що безуспішно.

Микола Тищенко, народний депутат, “Слуга народу”

“Користуючись ситуацією, хотів би нагадати, що 26-го буде свято дуже велике, дуже важливе… Це трагедія – Чорнобильська катастрофа”.

Квітень, в телеефірі з нагадуванням про річницю аварії на ЧАЕС.

“Це своєрідний такий штаб”.

Травень, про причини роботи його ресторану “Велюр” під час локдауну.

Євген Брагар, нардеп, “Слуга народу”

“Якщо елітної породи у дворі, то вона може її продати… У будь-який момент і спокійно оплатити”.

Лютий, в телеефірі парламентарій розповів, що бідна пенсіонерка може продати собаку, щоб покрити витрати на комуналку.

Галина Третьякова, народний депутат, “Слуга народу”

“Коли демографічно надаємо такі кошти, які використовуються сім’єю, і народження дитини відбувається не для того, щоб надати їй рівні права, освіту, а для того, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримаємо, скажу жорстко, дітей дуже низької якості”.

Червень, в ході онлайн-конференції голова парламентського комітету з питань соцполітики також згадала про програми стерилізації жінок без вищої освіти в Сінгапурі.

Олександр Корнієнко, голова партії “Слуга народу”

“Аллахвердієва – взагалі красуня… Така піддута, звичайно, трохи. Ледб-ледь тюнінг too much… Ну, баба робоча, взагалі. Як корабельна сосна”.

Червень, голова президентської партії обговорив з головою фракції Давидом Арахамією свою колегу Ірину Аллахвердієву. Висловлювання Арахамії зводилися до “Так”, “А?”, “Трохи”. Надалі слова назвали вирваними з контексту, перед колегою Корнієнко вибачився. Щоправда виявилося, що мали на увазі іншу – Тетяну Домбровську. Та пробачила однопартійців.

Три гучних звільнення після гучних слів

Перший скандал за хронологією, втім, і за значимістю для головного фігуранта, у 2020 році відбувся в січні. У телеграм-каналі “Як обдурити президента” з’явилося кілька аудіо записів, на яких люди з голосами, схожими на прем’єр-міністра, керівників Нацбанку і міністерств економічного блоку обговорили, як правильно доносити інформацію до президента.

Найяскравішими були заяви людини, з голосом, схожим на прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Про те, що він юрист і профан в економіці, але також і про те, що у президента дуже примітивне розуміння економічних процесів. Учасники наради вирішували, як же пояснити Зеленському аномальне зміцнення гривні і будівництво піраміди облігацій внутрішньої державної позики.

“Поки у президента в голові не буде відповіді на це питання, у нього там буде пусте місце, і до нього буде прилітати ця х***ь на тему облігацій. Вона потрапляє йому в голову тільки тому, що у нього є туман на цю тему”, – звучав у записі голос, схожий на Олексія Гончарука.

Безпосередньо після оприлюднення файлів Олексій Гончарук посади не позбувся. Це сталося після мхатівської паузи, через півтора місяці.

1 липня заяву про відставку у зв’язку з систематичним політичним тиском написав голова НБУ Яків Смолій. 2 липня президент зареєстрував проект постанови, 3 липня парламент схвалив звільнення. Пристрасті розпалювалися за лаштунками, як випливало із заяв екс-головного банкіра. Скандал назрівав неабиякий, оскільки на кону стояли макроекономічні показники країни, які важливі для зовнішніх кредиторів. Принаймні про це заявляв Смолій.

“Після засідання Національної ради реформ, 30-го червня, в мене була зустріч з президентом. Під час цієї розмови я зрозумів, що маю запитати в президента, чи повинен звільнитись. Він відповів “так”, – повідомив потім Яків Смолій

“Я відзначав, що на всіх нарадах де були присутні президент, нардепи або прем’єр в НБУ звучали заклики залити економіку грішми, скасувати принципи регулювання банківської системи, встановити курс, щоб експортерам було краще. Поставити інфляцію 11% і курс 30, тому що такі параметри закладені до держбюджету. Ці гасла змусили мене прийняти це рішення,”- пояснював причини свого звільнення і наводив факти пресингу Смолій.

Після призначення на посаду керівника Нацбанку Кирила Шевченка, розгін інфляції, емісія і курс 30 грн за дол. були обговорюваними і очікуваними подіями. Однак не сталося, і макроекономічна стабільність для нового керівництва виявилася таким же фетишем, як і для попереднього.

18 серпня президент призначив першим заступником голови ТКГ в Мінську Вітольда Фокіна, який у 1990 р. очолював Раду міністрів, а потім займав пост голови уряду.

Після призначення в ТКГ Фокін дав інтерв’ю із заявами, які суперечили генеральній лінії в переговорах. Зокрема, про намір поїхати на тимчасово окуповані території і запросити їх представників на підконтрольні, що передбачає легітимацію невизнаних республік. А також провести загальну амністію і надати особливий статус не окремим районам, а всьому Донбасу.

“Треба їхати на Донбас і запрошувати людей сюди. Я особисто, якби мені таке запропонували, погодився б з групою фахівців і політиків поїхати на окуповану територію і поговорити з людьми, зрозуміти їхню позицію, спробувати знайти можливість піти їм назустріч, але, безумовно, без шкоди для інтересів і суверенітету України”.

“Потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще – всього Донбасу”.

Фокін повідомив, що на посаду заступника голови ТКГ його запросив голова ОПУ Андрій Єрмак. Як уточнила його внучка, співачка Маша Фокіна, саме вона дала Єрмаку, своєму давньому другу, рекомендацію працевлаштувати діда.

Перші заяви Фокін дав одразу після призначення, але звільнили його через півтора місяці, 30 вересня, весь час виправдовуючи незручні для України заяви приватної позицією.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору