Ужгородка

Новини Закарпаття

З “коронавірусного” фонду використали 79% коштів

З Фонду боротьби з коронавірусом використали вже 79,3% усіх коштів, це 57,1 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

“З них на охорону здоров’я використано 14,7 млрд грн з 22,4 млрд грн виділених коштів, або 65,6%. Серед іншого на закупівлю апаратів ШВЛ використано 84 млн грн; на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров’я використано майже 2 млрд грн з виділених 4 млрд гривень; місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем направлено 1,5 млрд гривень; на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам спрямовано 5,5 млрд грн з передбачених на ці цілі 6 млрд гривень”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, на соціальний захист було спрямовано 12,8 млрд грн з передбачених 17,4 млрд грн; на будівництво, реконструкцію та ремонт автодоріг державного значення спрямовано 24,9 млрд грн; на сферу забезпечення правопорядку спрямовано 3,6 млрд грн з 4,5 млрд грн.

“Також Законом України від 17.11.2020 № 1006-IX збільшено кошти Фонду за спеціальним фондом державного бюджету на 8,9 млрд грн. З цих коштів 5 млрд грн Уряд направив на надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних проти пандемічних заходів. Майже 1,4 млрд грн передбачено для закупівлі вакцини проти COVID-19”, – додали у Мінфіні.

Як повідомляв НАШ раніше, Україна уклала договір з Китаєм на поставку вакцини проти COVID.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору