Ужгородка

Новини Закарпаття

Зниження ПДВ на агропродукцію до 14% не вплине на переробку

На думку міністра економіки зниження ставки ПДВ для аграріїв буде сприяти створенню прозорих умов для бізнесу у сфері сільського господарства і не вплине на переробну галузь

Зниження ставки ПДВ на сільськогосподарську продукцію з 20% до 14% буде сприяти створенню більш прозорих умов для бізнесу у сфері сільського господарства і не вплине на переробну галузь. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

«Рішення Верховної Ради про зниження ПДВ не пригальмувало переробну галузь. Не є секретом те, що певна частина ринку сільськогосподарської продукції в Україні знаходиться в тіні і реалізація продукції відбувається за не зовсім прозорими схемами. Тому таке зниження має на меті легалізацію частини аграрного бізнесу, який знаходиться в тіні», – зазначив міністр.

Також він додав, що така підтримка виробників сировини стане корисною і для переробної галузі.

Читайте: Уряд лібералізував умови програми «Доступні кредити 5-7-9%»

Крім того, Ігор Петрашко наголосив, що у 2020 році було збережено підтримку аграрної галузі і виплачено аграріям усі 4 млрд грн, що були заплановані у державному бюджеті.

«Незважаючи на різні карантинні обмеження, цього року рівень підтримки аграріїв був збережений, кошти були реалізовані у повному обсязі. Крім того, постійний діалог з виробниками і трейдерами дозволив нам зберегти прозорість та стабільність на ринку аграрної продукції. В тому числі збережено баланс продовольства і товарів соціального значення», – додав міністр економіки.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що молочні підприємства можуть скоротити витрати енергії майже удвічі

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору