Ужгородка

Новини Закарпаття

З 1 січня починає діяти Угода про вільну торгівлю з Великою Британією

В рамках Угоди вільний доступ на ринок Великої Британії отримає 98% української продукції. Експорт решти продукції буде лібералізовано з 2023 року

З 1 січня 2021 року починає діяти Угода про вільну торгівлю з Великою Британією, яку було укладено у 2020 році. В рамках угоди вже наступному році вільний доступ на британський ринок буде встановлено для 98% української продукції. Лібералізація експорту решти товарів відбудеться з 2023 року. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

«Це крок до визнання того, що українська аграрна продукція буде і надалі розширювати свою присутність на європейському ринку», – наголосив міністр.

Угода, за його словами, значно покращить баланс і структуру двосторонньої торгівлі між Україною та Сполученим Королівством, забезпечить переконливі можливості для бізнесу, вигідну співпрацю з українськими партнерами.

Читайте: ЄС припинила імпорт курятини з України через спалах пташиного грипу

«Це знакова подія для нас, адже важливим було не тільки підписати Угоду з Великобританією, але і узгодити це з Європейським Союзом, враховуючи підписану раніше Угоду про асоціацію. Нам вдалося досягти хороших результатів, оскільки наші показники торгівлі з Євросоюзом не були змінені», – зазначив Ігор Петрашко.

Також Мінекономіки проводиться підготовка до нових угод з Тунісом, Єгиптом, Йорданією, В’єтнамом, Індонезією та Китаєм. Крім того, Україна розширює можливості для преференційного експорту товарів на ринки ЄС, Норвегії, Ісландії, Швейцарії та Грузії в рамках Регіональної конвенції «ПанЄвроМед».

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що протягом грудня Україна експортувала 4,3 млн т зернових

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору