Ужгородка

Новини Закарпаття

Зміни клімату призвели до поширення совки на посівах кукурудзи в усьому світі

Глобальне потепління сприяє стрімкому поширенню совки та інших тропічних шкідників і хвороб рослин у країнах з помірним кліматом. У 2020 році втрати кукурудзи у КНР через совку становили 11 млн тонн

Глобальне потепління сприяє стрімкому поширенню совки та інших тропічних шкідників і хвороб рослин у країнах з помірним кліматом. У Китаї у 2020 році втрати зерна кукурудзи через поширення совки цього шкідника становили майже 11 млн тонн, або близько 4% врожаю. Про це повідомляє Bloomberg.

Внаслідок цього, влада КНР навіть була змушена вдатися до використання стратегічних резервів зерна. Своєю чергою в африканській Замбії совка знищила взагалі 15% врожаю кукурудзи.

Цікаво, що батьківщиною цього виду совки є топічні райони Західної півкулі. Однак по мірі потепління клімату на планеті шкідник стрімко поширюється в інших регіонах, завдаючи дедалі більшої шкоди.

Читайте: Сергій Бут: У 2021 році плануємо збільшити ринкову частку на 2%

Річ у тім, що це і є один із найбільш негативних проявів глобального потепління для агровиробників. Мова йде не просто про більшу чи меншу сонячну активність та підвищення температур, але й про несподіване поширення та зростання чисельності нехарактерних раніше шкідливих комах, збудників захворювань рослин і тварин, а також злісних бур’янів.

Частково прояви цього явища ми можемо зустрічати і в України, коли внаслідок теплих зим, відмінно перезимовують, активно розмножуються і потім лютують на посівах вже добре знайомі види шкідливих комах. Також поширюються раніше не критичні для землеробства бур’яни, такі як ваточник сирійський.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що січень 2021 року в Україні буде значно теплішим за норму

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору