Ужгородка

Новини Закарпаття

Барикади Барселони, грабежі та тисячні мітинги: як світ протестує проти карантинних обмежень. Відео

НАШа редакція дізналася, як у світі протестують проти введення карантинних обмежень через пандемію коронавірусу.

З грудня в Німеччині почали боротьбу з другою хвилею Covid-19. Готелі, ресторани, заклади культури та спорту залишаються закритими. Приватні зустрічі — тільки в межах родини. В регіоні з високими рівнями зараження діятиме пересування в радіусі 15 км від своєї оселі.

“Я знаю, що це спричинить нові труднощі для багатьох, але наразі це той майданчик, на який вірус поширюється над усіма. У найближчі кілька тижнів дуже важливо зменшити контакти у приватних регіонах”, – заявив міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Шпан.

У Норвегії пішли іншим шляхом – ресторани не закривали, але вживати алкоголь заборонили. Також не дозволено збиратися з гостями вдома.

У Франції, не зважаючи на початок вакцинування, влада продовжила локдаун ще на кілька тижнів. До 20 січня діє комендантська година. Через новий штам коронавірусу залишаються закритим кордон з Британією.

В Об’єднаному королівстві ситуація одна з найгірших у світі — п’яте місце за кількістю інфікованих. Країна першою почала масову вакцинацію населення, а напередодні Різдва встановила найвищий рівень карантину.

Повернутись до жорсткого локдауну вирішили і на Кіпрі. До кінця місяця дозволено виходити на вулицю двічі на день. Навчання крім дитсадків переведено в онлайн форму.

Продовжили обмеження в Греції та Угорщині.

“Я вважаю за краще мати успішну систему стримування, і поки вакцини не вистачає, ми підтримуємо ці обмеження і звикаємо до життя, яким можна жити в таких умовах”, – сказав прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Тим часом Австрія закрила кордон із Чехією та Словаччиною. Перед Новий роком пішли на карантин і гірськолижні курорти. Обурені посиленим карантином підприємці Чехії. Там “під замком” ресторани та культурні заклади. В громадських місцях дозволено зустрічатися максимум двом людям. З вимогою припинити знущання над бізнесом люди вийшли на мітинг в центр Праги.

Тим часом Ізраїлі третій локдаун. Прем’єр-міністр заявив про сплеск госпіталізацій через новий вид коронавірусу. 20 грудня там стартувала кампанія зі щеплення. Втім, чимало людей впевнені, обмеження варто було вводити раніше. Тисячі ізраїльтян вийшли на вулиці з вимогою відставки глави уряду.

За останні пів року маніфестації сколихнули найбільші європейські міста. На вулиці Парижа вийшли кілька тисяч співробітників театрів, кінотеатрів та концертних залів. Раніше, в жовтні, протестувальники перекривали барикадами вулиці Барселони та грабували магазини. Таким чином вимагали негайної відставки уряду.

В Берліні незадоволені карантином навіть проривали загородження біля будівлі Рейхстагу. Поліції довелося відсторонити коронаскептиків водометом.

Як повідомляв НАШ раніше, президент Португалії заразився коронавірусом.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору