Ужгородка

Новини Закарпаття

Землянський до Южаніної: Шмигаль завершив те, до чого ви йшли 5 років

Аналітик експертного уряду Валентин Землянський заявив, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль зняв всі зобов’язання з НАК “Нафтогаз”, крім одного — отримання прибутку.

Про це він повідомив в ефірі НАШого телеканалу 12 січня.

“Ціни на газ ви регулювали. У вас була постанова Кабміну, вони регулювалися державою. Ви самі йшли до ринку. Це була вимоги з боку Єврокомісії і МВФ відмінити соціальні гарантії та держрегулювання. В серпні минулого року це сталося. Ви до цього вели п’ять років. Ви привели до цієї ситуації. Мені не милий і не близький і Зеленський, ні “слуги народу”. Ту політику яку ви проводите, явно не веде до незалежності країни, однозначно. Незалежність країни починається з її економічної стабільності, а у нас розпад економіки йде останні шість років”, – звернувся він до нардепа від “Європейської солідарності” Ніни Южаніної.

За його словами, “Нафтогаз” має бути державною структурою, а не “приватною лавочкою як зараз”.

“Проблема в тому, що довершив Шмигаль те, з чим боровся Гройсман. Він якось намагався зберегти контроль держави над “Нафтогазом”. Шмигаль довершив підписавши новий варіант статуту “Нафтогазу”, де повністю зняті всі зобов’язання з держкомпанії, крім одного — отримання прибутку”, – додав Землянський.

Як повідомляв НАШ раніше, в Україні може з’явитися “паспорт вакцинації від Covid-19”.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору