Ужгородка

Новини Закарпаття

“Карантинні” 8000 не покривають ніяких збитків: ресторатор про ситуацію з бізнесом під час локдауну

Ресторатор Максим Храмов розповів про ситуацію з карантином в Україні. Зокрема, за його словами, “карантинні” виплати не покривають жодних збитків.  

Він зазначив, що у січневому локдауні немає жодного сенсу. 

“Прихильників локдауну в тому вигляді, звісно, в якому його ввели, серед моїх колег практично немає. Тому що жодного сенсу й змісту в тому лакдауні, як він зроблений та введений, немає. Ми завжди були прихильниками локдаунів, якщо вони дійсно йдуть на користь. навесні, я пам’ятаю, всі його підтримували, ніхто його не порушував. По тій статистиці, яку нам показують, і по тій ситуації, яка є в країні, ми вважаємо, що локдаун несе більше шкоди, ніж користі. Звісно, абсолютно відсутня довіра і до уряду з боку бізнесу, і до бізнесу з боку уряду. Це, напевно, найгірший результат”, – зазначив він. 

Також Максим наголосив, що більшість рестораторів намагаються якось працювати, і 90% ресторанів не можуть вижити лише за рахунок доставки та самовиносу. 

“Багато хто працює в тиху, працює на постійних гостей, яких обслуговують. Я абсолютно немає жодних застережень проти тих, хто так робить. Тому що всім потрібно виживати. ті 8 тисяч, які кинули частині бізнесу, вони не перекривають жодних збитків. Ми створювали (заявки на отримання карантинних грошей – ред.), але отримали лише 40%”, – підкреслив він. 

Як НАШ повідомляв раніше, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що завдяки покращенням у сфері медицини й збільшенню кількості ліжок з доступом до кисню летальність від коронавірусу в Україні становить лише 1,8%, тоді як у світі цей показник – 2,14%.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору