Ужгородка

Новини Закарпаття

Камельчук: Зустріч Єрмака та Козака в Берліні потрібна, щоб завершити справи 2020 року

Народний депутат від “Слуги народу” Юрій Камельчук прокоментував зустріч Андрія Єрмака з Дмитром Козаком у Берліні. 

Своїми думками він поділився в ефірі телеканалу НАШ. 

Політик вважає, що Україна проявляє більше активності в пошуку компромісів у вирішенні конфлікту на сході України, ніж Росія. 

“В цьому випадку “червоні лінії” вони… Не має значення, намагається впливати Порошенко чи ні, але вони залишаються однакові. Тобто непорушність території України, а відновлення територіальної цілісності. Спочатку ситуації по виборам, безпекова, а потім все решта. Тому що ми не можемо проконтролювати, кого виберуть і за яких умов будуть обирати українці”, – наголосив Камельчук. 

Зокрема, нардеп наголосив, що “нормандська зустріч” на рівні радників лідерів є хорошим сигналом, тому що вона відбувається саме тоді, коли планується зустріч президентів. 

“Ще дві речі, на яких мала б наполягати в даному випадку, назвемо це так, українська делегація на цих переговорах, хоча це не зовсім правильна назва. На тому, щоб шукати методи завершення обміну полоненими – це те, що не завершено в цьому році. Продовження створення пунктів перетину, розмінування та наполягання на тому, щоб виводили війська при першій можливості. Останній пункт – це те, про що ми говоримо, як можливість, все ж таки, якщо обговорювати питання виборів, то треба довести до логічного завершення: за яких умов може чи ОБСЄ, чи хтось ще спостерігати”, – підкреслив народний депутат. 

Як НАШ повідомляв раніше, консультант комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Федоренко заявив, що спільна позиція України, Франції та Німеччини змусить Російську Федерацію піти на поступки в Мінських угодах.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору