Ужгородка

Новини Закарпаття

Київ займає 14 місце у світі за рівнем забруднення повітря: допустима норма перевищує у 2-7 разів

У Києві зафіксували перевищення норми забруднення повітря. В середньому показники шкідливих речовин в повітрі столиці перевищують допустиму норму у 2-7 разів. 

Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Зафіксовані такі показники забрудненості повітря: 

  • пилу – в 1,1-1,2 рази на Бессарабській площі, проспекті Перемоги біля метро Святошин;
  • діоксиду сірки – в 3,6-3,9 рази – на Бессарабській площі, вулицях Каунаської, інженера Бородіна, площі Перемоги, Оболонському проспекті; у 2,3-3,4 рази – на інших постах спостережень;
  • діоксиду азоту – в 5,5-7,2 рази – на вулицях Каунаської та інженера Бородіна, площі Перемоги; в 4-4,8 рази – на Бессарабській площі, проспекті Перемоги, бульварах Лесі Українки та Вацлава Гавела; в 3,1-3,9 рази – на всіх постах, крім проспекту Науки, де перевищень не виявлено;
  • формальдегіду – у 2,0-2,2 рази – на проспекті Перемоги, площі Бессарабської й Перемоги, вулицях Олександра Довженка та Каунаської; в 1,4-1,8 рази – на інших постах спостережень, крім проспекту Науки.

Згідно ресурсу IqAir, станом на 20 січня, Київ займає 14 місце у світі за рівнем забруднення повітря. Столиця України має індекс забруднення 168 при нормі 50. 

Як НАШ повідомляв раніше, у Львові хочуть заборонити в’їзд в місто автомобілів на дизелі. Радикальну програму очищення повітря в місті планують втілити до 2030 року.   

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору