Ужгородка

Новини Закарпаття

Трагедія в Харкові: Зеленський ініціював реформу діяльності будинків для літніх людей

Президент України Володимир Зеленський на тлі трагедії у закладі для літніх людей у Харкові закликав реформувати всю систему таких установ.

Про це він заявив під час робочої поїздки у Харків 22 січня.

За його словами, наразі треба зробити все для вирішення й запобігання подібним ситуаціям.

“Просто вирішити харківську ситуацію недостатньо. Ми не знаємо, скільки таких об’єктів у державі. Тому будуть законодавчі ініціативи. Люди мають отримувати нормальні, якісні послуги. Я думаю, що як приватні послуги мають бути, так і державні. Як би це не звучало, але ми маємо відкрити такий ринок справедливих соціальних послуг в Україні”, – підкреслив гарант.

Зеленський запропонував почати з аудиту, бо держава просто не знає, скільки таких закладів існує в країні.

Думаю, що треба ставити завдання по всій країні знайти такі об’єкти, щоб ми про них знали, а не дізнавалися в такі трагічні моменти, коли стаються пожежі і втрачено 15 людей”, – додав президент.

Довідка: 

  • У четвер, 21 січня, в Харкові сталася пожежа в будівлі, переобладнаній під будинок для літніх людей. Пожежа почалася на верхньому поверсі й швидко розподілилась на площу 100 кв. метрів. В результаті інциденту загинули щонайменше 15 осіб. 
  • Кабінет міністрів створить державну комісію для з’ясування причин пожежі в будинку для літніх людей в Харкові.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що будинку для літніх людей у Харкові по документах взагалі не існує. Зокрема, його немає на міських планах. Наразі слідчі розглядають три основні версії пожежі. 

Як повідомляв НАШ раніше, слідчі розглядають три основні версії пожежі в харківському будинку для літніх людей.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору