Ужгородка

Новини Закарпаття

Кондитерський шок: за новими стандартами, в шоколаді має бути від 35% какао

З 1 січня 2018 року в Україні починають діяти європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду. На відміну ДСТУ, який є добровільним, вони є обов’язковими для виконання, оскільки є зобов’язанням України в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє AgroNews.ua

Відповідно до європейських вимог, «шоколадом» може називатися лише той продукт, що містить не менше 35% какао-продуктів.

У молочному шоколаді повинно бути не менше 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. У білому шоколаді – не менше 20% какао-масла та не менше 14% молочних продуктів. В шоколадній цукерці з начинкою має бути не менше 25% шоколаду.

З впровадженням европейських вимог виробники отримають спрощення експорту до ЄС та доступ до формування чесного конкурентного середовища, адже визначені прозорі правила для всіх гравців ринку.

За словами Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, цього року в Україні було прийнято системний законопроект, який забезпечує підходи для забезпечення безпечності продуктів.

«Ми йдемо до того, щоб і на внутрішній і на зовнішній ринок йшла продукція однакової високі якості. Це дає нам можливість реально підтримувати український продукт за рахунок зрозумілих в прозорих для всіх вимог» -зазначила  віце-прем’єр-міністр.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час заходу висловила думку, що нові правила адаптують українських виробників до європейських стандартів, для того «щоб вони впевнено почувалися на європейському ринку».

В свою чергу, президент Асоціації Укркондпром Олександр Балдинюк  впевнений, що наразі галузь повністю готова до впровадження вимог ЄС. «І тому можна говорити про те, що ми зараз починаємо експансію української продукції на ринки ЄС»,- резюмував керівник профільної асоціації.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору