Ужгородка

Новини Закарпаття

Як COVID-19 вплинув на ринок сільськогосподарської аналітики

За оцінками експертів, очікується, що розмір світового ринку сільськогосподарської аналітики зросте з $0,8 млрд у 2020 р. до $1,4 млрд. у 2025 році

Через суттєві зміни та обмеження на глобальних аграрних ринках планети очікується, що зростатиме потреба в обсягах послуг на ринку сільськогосподарської аналітики. Про це йдеться у щорічному звіті MarketsandMarkets.

За оцінками експертів очікується, що обсяг світового ринку сільськогосподарської аналітики зросте з $ 0,8 млрд у 2020 році до $ 1,4 млрд у 2025 році. За прогнозованого ними річному темпі приросту (CAGR) у 12,2% протягом прогнозованого періоду, тенденція до зростання цифрування та оцінки ризиків, розкриття потенціалу міського фермерського господарства сприятиме зростанню ринку. Однак висока вартість збору точних польових даних є одним із факторів, що стримуватимуть зростання галузі.

Оскільки випадки захворювання на COVID-19 зростають у країнах світу, багато з них стикаються з перебоями в ланцюгах постачання сільськогосподарської продукції та продуктів харчування. Згідно з доповіддю, опублікованою FAO, Африка є однією з найбільш вразливих країн. Більшість країн Африки залежить від імпорту продовольства, навіть для задоволення внутрішнього попиту. Імпорт включає зернові, зернобобові, фрукти, овочі та навіть м’ясо. Національні торгові бар’єри між країнами можуть мати різкий вплив на такі регіони, як Африка, які значною мірою покладаються на сільськогосподарський імпорт. Якщо спалахи хвороби у всьому світі є серйозними або триватимуть протягом тривалого періоду часу, то, ймовірно, будуть ще більш серйозні збої, які можуть зменшити доступність продуктів харчування на ринках у середньостроковій та довшій перспективі.

Urban Farming

За словами дослідників, міське сільське господарство також рухає ринок.

«Озброєні аналізом великих даних та штучним інтелектом, міські фермери можуть підвищити ефективність та максимізувати потенціал обмеженого простору, доступного для них», – йдеться у звіті.

Існує позитивний вплив на навколишнє середовище з точки зору зменшення витрати вологи та покращення якості повітря під час використання переваг міського сільського господарства. Сільськогосподарська робота, яка повинна піти на виробництво продукції на цих ділянках, також сприятиме зміцненню соціальних зв’язків громади.

Деякі дослідники вважають, що ці зусилля можуть в кінцевому підсумку дозволять виробляти до 180 мільйонів метричних тонн аграрних продуктів щороку, що становить близько десяти відсотків світового виробництва бобових, коренеплодів і бульб та овочевих культур.

Вартість даних є стримуючим фактором

Висока вартість збору точних польових даних є основним стримуючим фактором для штучного інтелекту на сільськогосподарському ринку, зазначається у звіті.

«Технологія штучного інтелекту (ШІ) вимагає великих початкових вкладень, ефективних сільськогосподарських інструментів, а також кваліфікованих та обізнаних фермерів або виробників, серед іншого, тим самим викликаючи у фермерів побоювання щодо використання цієї технології для збору точних польових даних», – говорять у MarketsandMarkets.

Фермери повинні зробити великі інвестиції в GPS, безпілотники та ГІС, щоб збирати вхідні дані для технологій застосування змінної швидкості із супутників та інших GPS-пристроїв. Сільське господарство на основі ШI коштує дорого, оскільки воно включає збір даних для геопросторових даних (для ефективного вибору вхідних даних) та навчання для управління даними. Пристрої з підтримкою технології GPS, такі як безпілотники та трактори з навігацією та картографуванням, є дорогими і вимагають великих початкових вкладень.

Читайте: Закупівельні ціни на пшеницю в Україні зросли на 900 грн/т

Відсутність обізнаності учасників ринку

Іншим викликом ринку є недостатня обізнаність щодо технологічних можливостей, особливо в країнах, що розвиваються.

«Такі країни, що розвиваються, Індія та Китай, пропонують величезний ринок цифрового сільського господарства, але недостатня обізнаність, особливо серед дрібних сільських фермерів, є стримуючим фактором» – говорять у звіті.

Уряди повинні зіграти важливу роль у наданні допомоги для пом’якшення ризику та посилення впровадження цифрового сільського господарства. Наприклад, у США вже давно існують великі державні програми, що сприяють управлінню ризиками для фермерів у різних формах. Основна частина фінансування з великим успіхом розподіляється на програми управління ризиками та страхування. Болгарський уряд також надавав фермерам можливість отримувати фінансову допомогу для придбання передового польового обладнання та регіональних постачальників технологічних послуг, які пропонують супутні товари та послуги. Аграрні компанії в Болгарії також надають інженера-програміста або техніка, який надає технічну допомогу фермерам, щоб поінформувати їх про технологію та способи її використання.

Обсяг має значення

У звіті експертів зазначається, що, Північна Америка матиме найбільший розмір ринку і домінуватиме на ринку сільськогосподарської аналітики з 2020 по 2025 рік. Північна Америка має багато великих фермерських господарств, а прийняття рішень з питань сільськогосподарської аналітики на великих підприємствах вище, ніж на малих середні фермери, завдяки доступності та високій економії на масштабі, стверджують дослідники.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що фермери США не вірять в успіх у торговельній війні з Китаєм

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору