Ужгородка

Новини Закарпаття

У 2020 році глобальне виробництво молока виросло на 2,3%

Світове виробництво молока в минулому році виросло на 18 млн тонн – до 903 млн тонн, повідомляють аналітики IFCN

Основне зростання виробництва забезпечили країни Латинської Америки, США, Австралія і Індія, а також СНД і Китай. На думку аналітика міжнародної аналітичної мережі IFCN Міліші Косика, приріст варто розглядати як повернення до позитивної динаміки після негативних показників 2019 року. Збільшенню виробництва в 2020 році сприяла державна підтримка сектора в багатьох країнах, а також сприятливі умови для виробництва кормів в більшості регіонів.

Попит на молочну продукцію в минулому році збільшився на 2,2%, а споживання молока на душу населення – на 1,4%. На думку експертів, в основному збільшення попиту забезпечив приріст кількості населення у цих країнах на 0,8%. Також на рівень споживання позитивно позначилися державні програми, прийняті в частині країн, які просувають споживання молочних продуктів як корисних для здоров’я серед населення. Зокрема, подібні ініціативи активно працюють в Китаї, Бразилії та США.

Експерт IFCN Філіп Гетц вважає, що подальша динаміка попиту на молочну продукцію буде залежати від кількості подібних державних програм з просування молочної продукції на державному рівні. Аналітики відзначили, що в 2020 році молочна галузь планети не відчула повноцінного впливу кризи, викликаного пандемією коронавірусу. Однак, на їхню думку, в 2021 році ця проблема може сильніше плинути на сектор.

Читайте: Бангладеш заявив про намір збільшити імпорт пшениці з України

Гетц зазначає, що робити будь-які прогнози про розвиток галузі в 2021 році поки що рано. За оцінками аналітиків IFCN, середня світова ціна на молоко (100 кг, 4% жиру, 3,3% білка) у 2020 році трималася на рівні $36,5 і коливалася в межах від + 9% до -7%. Після Нового року світові ціни на молоко зросли до $38-42 за аналогічний обсяг. Ціни на сухе молоко за рік зросли на 5,8%, на масло, навпаки, знизилися на 14,4%.

«Нині всі аналітики будують сприятливі прогнози щодо цінової ситуації в 2021 році, що говорить про те, що експерти чекають високого попиту на молочну продукцію протягом цього періоду», – зазначив Гетц.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що ЄС припинила імпорт курятини з України через спалах пташиного грипу

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору