Ужгородка

Новини Закарпаття

На прийняття яких законопроектів очікують аграрії у 2021 році

Серед найбільш очікуваних – законопроєкти про земельну децентралізацію і про детінізацію виробництва сільгосппродукції. Також необхідно розробити проєкти законів про агростахування і державну підтримку зрошення

У 2021 році аграрії очікують від парламенту розроблення і прийняття низки законопроектів, які будуть направлені на підготовку до введення вільного обігу земель сільськогосподарського призначення, введення в Україні державних програм аграрного страхування, спрощення дозвільної системи у сільськогосподарській діяльності тощо. Асоціація «Український клуб агарного бізнесу» підготувала ТОП-10 законопроєктів, які, на думку УКАБ є найбільш нагальними для агросфери.

Законопроєкт №2194 про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, який було прийнято в першому читанні. Його прийняття забезпечить реалізацію земельної реформи та передасть функції з розпорядження землями територіальним громадам.

Законопроєкт №3131-д щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції, який створитт умови для ліквідації тіньових відносин у використанні земель сільськогосподарського призначення.

Законопроект №4219 щодо дозвільної системи у сфері господарської діяльності та спрощення доступу на ринки, яким передбачається врегулювання питання, щодо переміщення насіння територією України.

Законопроєкт №2289 про внесення змін до Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України. Законопроєкт має відкрити доступ до інноваційних засобів захисту рослин для державних випробувань та наукових досліджень.

Законопроєкт №3680 щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння. Документ має усунути ряд положень, які ускладнюють проходження експертизи нових сортів рослин.

Читайте: ТОП-10 імпортерів української соняшникової олії у 2020 році

Законопроєкт №3012-д  щодо забезпечення права працівників державних сільгосппідприємств на одержання земельної частки (паю).

Законопроєкт №3318 щодо захисту здоров’я та забезпечення благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва, обігу та застосування ветеринарних препаратів з урахуванням міжнародних зобов’язань України.

Крім того, необхідно розробити законопроєкт про зрошення у якому передбачити  державну фінансову підтримку систем зрошення та передача меліоративних систем нижнього рівня в управління фермерів, законопроєкт про консолідацію земель, щодо правової основи для здійснення консолідації земель з метою формування цілісних масивів і законопроєкт про вдосконалення системи агрострахування в Україні за державної фінансової підтримки.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що фермерів Сполучених Штатів атакує Західний кукурудзяний жук.

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору