Ужгородка

Новини Закарпаття

У 2020 році Україна встановила антирекорд переробки винограду

Внаслідок падіння валового збору і переробки винограду імпорт вина за минулий рік зріс майже на $32,5. Вина вітчизняного виробництва активно заміщуються імпортною продукцією

В Україні продовжує зростати культура споживання вина, при цьому спостерігається негативна тенденція до зниження виробництва та внутрішньої переробки. Так, у 2020 році виробництво винограду знизилось на 97 тис тонн – до рекордно  низького рівня у 269 тис. тонн. Переробка винограду при цьому впала майже удвічі  у порівнянні до минулого року та склала всього 75 тис тонн, що також є рекордно низьким показником за всю історію нашої країни. Про це з посиланням на інформацію митної служби України повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Як зазначають в УКАБ, згідно даних державної митної служби, у 2020 році Україна імпортувала вин на загальну суму у $179,25 млн, що на $32,45 млн більше ніж минулого року.

Вина вітчизняного виробництва активно заміщаються імпортними. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі виноградними винами критично зросло за останні роки та склало $166,2 млн.

Основними постачальниками вин на український ринок стали:

  • Італія – на $28,9 млн (33 % у загальній структурі імпорту в Україну);
  • Франція – $27,5 млн (15%);
  • Грузія – $24,6 млн (14%).

Читайте: Дмитро Нерода: Ми випередили темпи зростання ринку насіння соняшника

Враховуючи те, що з 1 січня 2021 року в рамках Угоди про асоціацію України з ЄС, запроваджено нульове мито на імпорт вина з Європейського Союзу, яке буде діяти наступні 7 років. Тож і подальших кардинальних змін у структурі внутрішнього ринку виноградних вин не уникнути.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у Житомирській області почнуть виробляти штучне м’ясо.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору