Ужгородка

Новини Закарпаття

ЄС починає пілотний проект введення податку на СО2 в агросекторі

Німеччина наполягає на веденні нового вуглецевого податку на кордоні ЄС, що накладатиметься на імпортовані продукти сільського господарства

У Берліні під час проведення міжнародного зеленого тижня сільськогосподарської торгівлі, що цього року проходить в цифровій формі, було озвучено пропозиції міністерства сільського господарства Німеччини щодо механізму регулювання вуглецю на кордонах ЄС.

Німеччина веде декарбонізацію сільськогосподарського сектору, причому її фермери стикаються з міжнародною конкуренцією, заявила державний секретар федерального міністерства продовольства та сільського господарства Беате Каш. Міністерство інвестувало мільярди євро протягом останніх років для запуску пілотних схем зберігання CO2 в шарах гумусу та шляхом зволоження заболочених земель. Але це повинно йти паралельно з регулюванням вуглецю на кордонах ЄС.

«Це не є розвитком у потрібному напрямку, якщо ЄС має кліматично сприятливий сектор сільського господарства, але споживчі звички залишаються незмінними і їм відповідає дешевий імпорт», – сказала Беате Каш.

Читайте: Експортні ціни на українську соняшникову олію перевищили $1250/т

Патрік Грайхен, директор аналітичного центру Agora Energiewende, що до 2050 року фермерський сектор повинен зменшити викиди парникових газів настільки, наскільки це можливо, навіть якщо скорочення до нуля неможливо. Але після введення ціни на вуглець у секторах опалення та транспорту, наступним кроком має бути введення податку в сільському господарстві.

Крістіан Хольцлейтнер, керівник підрозділу з питань землекористування та фінансування інновацій генерального директорату Комісії ЄС з питань клімату, заявив, що в даний час ЄС проводить пілотні проекти, щоб перевірити, як сільськогосподарський сектор включити в схему ціноутворення на СО2 з 2030 року.

До 2030 року за планами уряду країни аграрний сектор повинен досягти скорочення викидів парникових газів на 35,6%. До 2019 року він скоротив викиди на 24,4% у порівнянні з 1990 роком.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що профільні асоціації стурбовані обмеженням повноважень МінАП

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору