Ужгородка

Новини Закарпаття

Валовий збір зернових у світі зросте до рекордних 2,21 млрд т – IGC

Збільшення виробництва зерна буде відбуватися на тлі зростаючого попиту і кінцеві запаси зернових у 2020/2021 маркетинговому році скоротяться на 6 млн тонн

Згідно з прогнозом Міжнародної ради по зерну (IGC), світове виробництво зернових у 2020/2021 році збільшиться на 23 млн тонн і сягне рекордного рівня у 2,21 млрд тонн. При цьому, глобальне споживання зросте п’ятий рік поспіль і становитиме приблизно 2,216 млрд тонн (плюс 24 млн тонн до минулого маркетингового року), не дивлячись на те, що пандемія COVID-19 продовжує стримувати попит на зерно у деяких сегментах – особливо виробництві етанолу та пивоварній галузі. Про це йдеться у офіційному релізі 52-й сесії Міжнародної ради по зерну, яка відбулась наприкінці минулого тижня.

Внаслідок вказаного тренду, передбачається чергове скорочення світових запасів зерна до п’ятирічного мінімуму – до 611 млн тонн (на 6 млн тонн у порівнянні з 2019/2020 маркетинговим роком). При цьому, кінцеві запаси кукурудзи впадуть до мінімального значення за останні 8 років.

Загальний трейдинг зерна у 2020/2021 маркетинговому році також буде рекордним і становитиме близько 408 млн тонн, що на 4% більше в порівнянні з минулим маркетинговим роком.

Читайте: ЄС починає пілотний проект введення податку на СО2 в агросекторі

Крім того, секретаріат IGC представив «П’ятирічний базовий прогноз пропозиції і попиту на пшеницю,кукурудзу, рис і сою до 2025/2026», згідно з яким очікується послідовне зростання обсягів глобального виробництва зерна протягом наступних п’яти років.

«Цього буде достатньо, щоб встигати не тільки задовольнити прогнозоване зростання попиту, але й дозволить незначно відновити запаси зерна завдяки, насамперед, Індії. Світове виробництво соєвих бобів також послідовно досягне максимуму, в основному за рахунок зростання у США і Бразилії», – сказано у релізі.

При цьому, як зазначили у Міжнародній раді по зерну, глобальна торгівля зерновими та олійними і продуктами їх переробки буде зростати за рахунок збільшення споживання у країнах Азії і Африканському континенті на південь від Сахари.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що експорт насіння соняшника з України збільшився у 10,5 разів.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору