Ужгородка

Новини Закарпаття

У 2020 році у світі був справжній бум вертикальних овочевих ферм

Протягом року у світі з’явилися 74 нові компанії, які спеціалізуються на тепличному бізнесі в міському середовищі – urban farms. Головна ставка робиться на виробництві органічної продукції

Вертикальні теплиці активно розвиваються в усьому світі. За даними Agritecture Consulting, тільки у 2020 році в світі з’явилися 74 нові компанії, які спеціалізуються на тепличному бізнесі в міському середовищі (urban farms). Наприклад, компанія AppHarvest (Кентуккі, США), що є оператором вертикальних теплиць, оголосила про плани постачати великим торговельним мережам країни – Kroger, Walmart і Publix – 45 млн фунтів (20,4 тис. тонн) томатів на рік зі своєї ферми, розташованої на 60 акрах (24 га). Про це повідомляє АР.

Ефективні технології масштабування бізнесу AppHarvest запозичили у підприємств, які вирощують в США канабіс. Інша причина стрімкого зростання цього напрямку аграрного бізнесу – радикальне скорочення витрат на освітлення після появи світлодіодів. Також в компанії вловили тренд на смачну і екологічну їжу, а пандемія коронавірусу лише стимулювати попит на здорове харчування.

Крім технології вирощування овочів в вертикальних просторах, AppHarvest робить ставку на органіку (organic food). Компанія не використовує пестицидів, і стверджує, що виробляє томати заради гарного смаку і не для далекої логістики.

«Ми знаємо, наскільки не мають смаку і позбавлені поживних речовин помідори, зібрані місяць тому. Всі ми потребуємо кращої їжі для себе, для наших сімей, для наших друзів, – говорить співінвесторка AppHarvest Марта Стюарт (Martha Stewart).

Читайте: Тарас Качка: Україна є одним з гарантів продовольчої безпеки у світі

Вертикальна ферма AppHarvest потужністю 720 тис рослин, займає площу приблизно як 45 футбольних полів і є однією з найбільших будівель такого плану в світі. Урожай томатів можна збирати круглий рік – вони обіймають простір висотою 45 футів (14 метрів), що дозволяє досягти урожайності в 30 разів вище, ніж на традиційній фермі. Для поливу підприємство використовує тільки перероблену дощову воду в Кентуккі, де протягом року випадає досить багато дощів.

До 2025 року AppHarvest планує побудувати 12 теплиць, і розширити асортимент овочів і фруктів. Вже будується другий майданчик такої ж площі, як перша, і ще одну теплицю на 15 акрів (7 га) теплицю для вирощування зелені.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у США надано дозвіл на використання повністю автономних дронів

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору