Ужгородка

Новини Закарпаття

Близько 54% кредитів за програмою «5-7-9%» припадає на агрогалузь

Сільськогосподарські підприємства залучили за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» більше 10 млрд грн. Загалом з початку програми видано кредитів майже на 19 млрд грн

Сільськогосподарські підприємства залучили за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» близько 10,2 млрд грн з 18,89 млрд грн, що були вже профінансовані з початку дії державної програми. Загалом з початку програми видано кредитів майже на 19 млрд грн. Про це повідомила пресслужба міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Розподіл підприємств, які отримали кредити, за сферою діяльності наступний:

  • сільське господарство – 54%;
  • торгівля та виробництво – 18%;
  • промислова переробка – 16%;
  • інші види діяльності – 12%.

Найактивніше залучали кошти за державною програмою доступних кредитів підприємці Львівської, Харківської, а також Київської областей. Як і раніше, найбільше за інші напрями, кошти залучались бізнесом для рефінансування раніше отриманих позик – близько 11,5 млрд грн з вказано обсягу майже у 19 млрд грн.

Читайте: Рейтинг портових зернових терміналів у 2019/2020 маркетинговому році

Приблизно 3,9 млрд грн було видано в якості в якості антикризових кредитів під 3% і ще 3,5 млрд грн підприємці залучили на капітальне інвестування.

Крім того, як повідомили у міністерстві, протягом минулого тижня банки-учасники програми «Доступні кредити 5-7-9%» підписали 186 договорів на суму 416 млн грн. Зокрема, 275 млн грн від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають інвестиційні кредити, а антикризові позики під 3% – 247 млн грн.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що неліцензійні вакцини спровокували новий спалах АЧС у Китаї.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору