Ужгородка

Новини Закарпаття

Зеленський повинен вступити арбітром, щоб врегулювати мовне закон, – адвокат

Президент України Володимир Зеленський повинен вступити арбітром, щоб врегулювати закон про українську мову. 

Таку думку в НАШому ефірі висловив адвокат Ростислав Кравець.

Він зазначив, що те, що особа виражає свою думку російською, татарською, англійською та будь-якою іншою – не є приводом її переслідування. 

“Є в нас особи з дуже радикальними поглядами на мову, й інші особи використовують ці радикальні погляди, то це вже питання до них. На жаль, наші правоохоронні органи дуже погано працюють”, – наголосив  Кравець. 

Зокрема адвокат додав, що саме мовний омбудсмен має взяти під посилений особистий контроль врегулювання мовного питання в Україні. 

“У першу чергу, той самий мовний омбудсмен цим займатися й взяти собі на контроль ситуації з цькуванням осіб, які розмовляють російською мовою, для яких російська мова рідна”. 

Також він додав, що Володимир Зеленський має виступити арбітром та врегулювати мовне питання, тому що він Президент усього українського народу, а не виключно тих осіб, які розмовляють українською мовою. 

Як НАШ повідомляв раніше, професор університету ім. Драгоманова Євгенія Більченко заявила, що поділ громадян України за мовою, політичними поглядами, світоглядними орієнтаціями та культурними ідентичностями є антиконституційним. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору