Ужгородка

Новини Закарпаття

Більченко про погрози: Хейтери в мережі лякають моральною та фізичною розправою

Поділ громадян України за мовою, політичними поглядами, світоглядними орієнтаціями та культурними ідентичностями є антиконституційним. 

Про це в ефірі телеканалу НАШ заявила професор університету ім. Драгоманова Євгенія Більченко. 

“Я не відчуваю себе винною, і я не збираюся вибачатися за свої правильні чи неправильні погляди. І я вважаю, що поділ громадян України за мовою, за політичними поглядами, світоглядними орієнтаціями, культурними ідентичностями – це є антиконституційним та антиправовим. І якщо такі симптоми протягом останніх п’яти років у нашій державі з’явилися – це ознака повзучої експансії тоталітаризму”, – наголосила професор. 

За її словами, ця ситуація стала найстрашнішим тоталітаризмом, який тільки можна уявити.

“Тоталітаризму знизу, коли праворадикальні та екстремістські організації, як і в деяких європейських країнах, знаходяться в чорних списках, мають нахабність диктувати ректору, диктувати професорсько-викладацькому складу свою думку, коли ці організації вповзають у навчальні заклади у вигляді таких собі нових гітлер-югінтів та в якості спостерігачів контролюють політичні віяння в Інституті, то є ознака забруднення науки та ідеології”, – сказала Більченко. 

Також професор університету розповіла, чи стояло питання її звільнення. 

“Особисто пан ректор нікого не може звільнити за його політичними переконаннями. Бо він усвідомлює, що це антиконституційний акт. Але при цьому ректор зауважив, що він буде дослівно дослухатися до думки громадських організацій. Я в нього запитала, про які організації йде мова, проте чіткої відповіді не почула. Хейтери мені у мережі пишуть погрози моральної та фізичної розправи, побиття, примусового вигнання з країни”, – підкреслила Євгенія Більченко. 

Нагадаємо, що Євгенія Більченко  у пості на своїй сторінці у Facebook від 18 січня виступила проти закону про функціонування української мови. За два дні до цього, 16 січня, набула чинності норма цього закону, згідно з якою вся сфера обслуговування в Україні повинна перейти на українську.  

Коментуючи закон про функціонування української мови, Більченко назвала його “черговим опухлим лімфовузлом в тілі онкохворої американської колонії”.

Вона також називає себе представницею “російської цивілізації” і заявляє про “націоналістичну цензуру” і “ксенофобію щодо власного населення” в Україні.

Як НАШ повідомляв раніше, професор університету ім. Драгоманова Євгенія Більченко заявила, що в Україні закон про мову розколює суспільство.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору