Ужгородка

Новини Закарпаття

У Маріуполі моряки протестують проти корупції в сфері дипломування

У Маріуполі моряки виступають проти корупції в галузі їхнього дипломування та закриття низки тренувальних центрів. 

НАШа кореспондентка Ганна Котихова розповіла, що не влаштовує українських моряків. 

Зазначається, що українські моряки кожні п’ять років мають підтверджувати та підвищувати свою кваліфікацію. Для цього їм потрібно отримувати спеціальні сертифікати тренувальних центрів. Без даних сертифікатів вони не мають право виходити в рейси. 

Раніше такі сертифікати можна було отримати у багатьох українських приморських містах, проте у 2018 році Міністерство інфраструктури ліцензувало лише три таких центри – в Одесі та Маріуполі. 

“Це незручно та образливо. Я проживаю в морському місті й повинен їхати кудись, винаймати там квартиру, якимось чином терпіти, крім фінансових, інші незручності. Тим паче зараз є певні обмеження через коронавірус. Моряк не може в Україні вільно підтвердити свою кваліфікацію, оновити документи й працювати за своєю спеціальністю”, – наголосив моряк Олег Семенюк.

Крім витрат на проживання та проїзд, вартість на переатестацію  зросла у понад 10 разів. Наразі ця сума сягає від 5 до 8 тисяч доларів. Також, за словами моряків, переатестацію неможливо пройти без хабара, у чому вони і звинувачують Мінінфраструктури.

Як НАШ повідомляв раніше, в Одесі готують проект відродження Чорноморського морського пароплавства. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору