Ужгородка

Новини Закарпаття

Мезенцева про виступ в ПАРЄ: Ми говорили про в’язниці в ОРДЛО

Україна здобула перемогу в якості отримання документу, який перелічує всі порушення Росії та обговорили питання про спеціальну в’язницю, яка знаходиться в Донецьку під назвою “Ізоляція”.

Про це новопризначена голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева відмітила у прямому ефірі телеканалу НАШ.

“Ми отримали декілька перемог. По-перше, ми пропонували розглянути порушення прав людини в анексованому українському Криму під час ковіду, це питання не було прийнято, але це питання розглядалося просто як дискусія. Сьогодні ми здобули за ці чотири дні перемогу в якості отримання документу, який перелічує всі порушення Росії. Зазначає, що навіть при тому, що підтверджуються повноваження російської делегації жодним чином не визначається, що Крим підтверджений, як їхня територія. Крим залишається українським і його статус є анексованим. Це перемога в регламентному комітеті. По-друге, ми обговорили питання про спеціальну в’язницю, яка знаходиться в Донецьку під назвою “Ізоляція”. Коли наші делегати говорили детально яким чином катують там людей, інші делегати були шоковані від того, що чули”, – розповіла Мезенцева.

Також вона зазначила, що Україна не збирається виходити з ПАРЄ.

Як повідомляв НАШ раніше, керівником постійної делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї Ради Європи стала народна депутатка від “Слуги народу” Марія Мезенцева.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору