Ужгородка

Новини Закарпаття

Коли є час та натхнення: що можна зробити зі звичайною цибулею порей

По-перше, це красиво. По-друге, інноваційне обладнання вбудовує вогні на двох гектарах поля, щоб стимулювати ріст врожаю

У Нідерландах художник Даан Русегаарде і його команда створили надзвичайну світлову інсталяцію на звичайному полі з цибулею порей. Проєкт «Grow» зайняв у студії Русегаарде близько двох років, і він є частиною програми художника-резидента Rabobank. Багатогранний проект, що займає 20 000 кв. м, є одночасно естетичним та практичним: сяючий ландшафт візуально вражає, тоді як вбудовані елементи-свілодіоди посилюють розвиток цибулі та зменшують використання пестицидів удвічі. Про це повідомляє Colossal.

Читайте: У Франції законодавчо захистили право півнів кукурікати

Русегаарде працював із існуючою фотобіологічною технологією та чіткими «легкими рецептами», які, як покращують стійкість до врожаю та їх метаболізм без додавання хімікатів.

«Це дає новий сенс слову «агрокультура», показує як живе мистецтво», – йдеться у повідомленні студії.

Даан Русегаарде зазначив, що поїздка на місцеву ферму стимулювала проект, який, на сьогодні дизайнер, сподівається, послужить планом для подібних робіт.

Нідерланди є другим за величиною експортером сільськогосподарської продукції у світі, і відомі своїми інноваціями з впровадження більш стійких технологій. З деякими уточненнями у поєднанні ліхтарів та їх розміщення, цей особливий проект може мати широкомасштабні наслідки для рослинництва у всьому світі.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у США на йогурті почали розміщувати імена корів з ферми виробника.

Фото: Colossal

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору