Ужгородка

Новини Закарпаття

Лютий 2021 року в Україні буде на 2 градуси тепліший за норму

Середня кількість опадів протягом другого місяця року очікується на рівні багаторічних значень – 25-58 мм

Лютий 2021 року буде значно тепліший за норму, а кількість опадів залишиться у межах середніх значень. Про це повідомили в Українському гідрометеорологічному центрі.

Так, за прогнозом синоптиків, середня місячна температура другого місяця поточного року прогнозується вищою за середні багаторічні значення на 1,5-2 градуси Цельсія – у межах від 3 градусів морозу до 1 градусу тепла.

В Українському гідрометцентрі нагадали, що зазвичай у лютому місячна температура повітря складає 0-5 градусів морозу, а у східних, північно-східних областях та у Карпатах – 6-7 градусів морозу. А абсолютний мінімум температури становить для лютого мінус 27-39 градусів. Щоправда, протягом спостережень у лютому фіксувалися і аномально високі температури: на рівні 12-20 градусів тепла, а на Прикарпатті та у південній частині – до 24 градусів тепла.

Читайте: Чи перервуть снігопади дворічну посуху у південних областях України

При цьому місячна кількість опадів в Україні у лютому 2021 року очікується на рівні 25-58 мм, а в гірських районах Закарпатської області – 73-110 мм. На відміну від прогнозованих температурних показників, кількість опадів повинна бути у межах багаторічних значень. Для України нормою опадів для лютого вважається кількість опадів у 26-46 мм, а на Закарпатті – до 125 мм.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що чому варто вносити добрива разом із насінням.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору