Ужгородка

Новини Закарпаття

Вакцинація від коронавірусу: на щеплення від COVID-19 можна буде записатися трьома шляхами

В Україні на щеплення від коронавірусної хвороби  COVID-19 можна буде записатися трьома шляхами. Старт кампанії вакцинації в Україні розпочнеться в лютому.

Про це в ефірі телеканалу “Прямий” повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, перший спосіб  – це сайт COVID-19, на якому з’явиться кнопочка – “записатися на щеплення”. Там буде невелика кількість питань, де автомат відкидає людину в певну групу і говорить, коли й на який термін передбачена вакцинація.

“Друга можливість записатися – це вже безпосередньо ви можете зайти в електронну чергу своєї медичної інформаційної системи, якою користується ваш сімейний лікар. І третя можливість – це для тих, хто не вміє користуватися інтернетом або не знає, яка медична інформаційна система. Це можливість зателефонувати на “гарячу лінію” 0-800-60-20-19, і всі дії на сайті COVID-19 за вас здійснить оператор, який спокійно може прийняти дзвінок, зареєструвати на проведення щеплення, і до вас прийде смска з місцем і з датою, коли буде проведено щеплення”, – розповів Ляшко.

Також Ляшко нагадав, що старт кампанії вакцинації в Україні розпочнеться в лютому.

Як НАШ повідомляв раніше, Міністерство охорони здоров’я України планує до вересня 2021 року пройти перші чотири етапи вакцинації населення від коронавірусу. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору