Ужгородка

Новини Закарпаття

Збільшення Індією ввізного мита обвалило ціни на пальмову олію

Внаслідок збільшення Індією ввізного мита на «пальму» до 35,37% також знизились біржові ціни на соєву олію, соєвий шрот та кукурудзу

Збільшення Індією імпортного мита обвалило ціни на пальмове олію, що незабаром приведе до зниження цін на інші рослинні олії, особливо з огляду на поліпшення погодних умов в Аргентині і Бразилії. Про це повідомляє Grain Trade.

Так, влада Індії вирішила підвищити імпортне мито на сиру пальмову олію з 30,25% до 35,75%, що ліквідує її перевагу на індійському ринку (ставки для інших видів рослинних олій залишились незмінними). Внаслідок цього рішення, квітневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії вчора впали на 3% – до $838/т і, за прогнозами,  продовжать опускатися далі.

Слід зауважити, що вказаний процес відбувається на тлі підвищення оцінок щодо виробництва «пальми» у цьому році. Очікується, що Малайзія збільшить виробництво пальмової олії на 560 тис т у порівнянні з минулим роком (до 19,7 млн ​​т), а загалом Малайзія та Індонезія підвищать виробництво на 2,5 млн т – до 67,9 млн тонн.

Крім того, на ринку спостерігається своєрідна «ланцюгова реакція»: ф’ючерси на соєву олію знизились на 3% (до $967/ т), на сою – на 1,4% (до $495,6/т), на соєвий шрот – на 0,7% (до $470,5/т) і на кукурудзу – на 2,7% (до $212,67/ т).

Читайте: У 2020 році Україна імпортувала насіння олійних культур на $270 млн

Зниження цін на пальмову і соєву олію посилить тиск на ціни української соняшникової олії, проте дефіцит пропозицій соняшнику в Україні не дозволить цінам сильно опуститися в найближчій перспективі.

Як наголошують експерти, вказане зниження котирувань на олійну групу буде тиснути і на цін на українську соняшникову олію. Хоча, з огляду на дефіцит товарного насіння соняшника на ринку України, зниження цін навряд чи стане істотним. За даними компанії Agritel, станом на 2 лютого, експортна ціна на українську соняшникову олію встановилась на рівні $1300/т FOB.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що КНР відкриває кордони для молочної продукції з ряду країн.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору