За рахунок чого розвивається органічне землеробство у Німеччині

Обсяг продажів органічних продуктів в Німеччині у 2020 році склав понад 14 млрд євро, що на 17% вище показника 2019 року

Обсяг продажів органічних продуктів в Німеччині у 2020 році склав понад 14 млрд євро, що на 17% вище показника 2019 року. Як заявила міністр сільського господарства Німеччини Джулія Клокнер, органічна промисловість країни отримала поштовх для розвитку завдяки пандемії COVID-2019, але не лише короновірус стимулював її. Одна з головних причин також полягає у різного роду дотаціях і субсидіях, що надаються органічним фермам. Про це повідомляє Agrarheute.

Так, органічні ферми отримують прямі платежі ЄС, які у 2019 році у середньому становили 13 300 євро на ферму, або приблизно 281 євро за 1 га. У разі переходу на органічне виробництво фермер додатково отримує підтримку у 250 євро за гектар, а у подальшому (якщо збереже спеціалізацію – 210 євро за 1 га). Окремо працює федеральна програма для органічного землеробства та інших форм сталого сільського господарства – BÖLN.

Читайте: Збільшення Індією ввізного мита обвалило ціни на пальмову олію

Крім того, діє програма ELER – спільне фінансування з боку ЄС та федеральних урядів Німеччини. Органічне землеробство країни отримує переваги від різноманітних пропозицій щодо фінансування сільськогосподарських структур, що зазначене у так званому регламенті EAFRD.

Метою затвердженої органічного землеробства (ZöL) міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини є досягнення частки органічних земель у 20% до 2030 року.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що прибутки сільгосппідприємств у 2020 році зросли до 58,4 млрд грн

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *