Ужгородка

Новини Закарпаття

Аграрні розписки можна буде використовувати як цінні папери

Реєстр аграрних розписок вже гармонізовано з іншими державними реєстрами, що дозволить автоматично обмінюватися даними та забезпечити їхню валідність

Реєстр аграрних розписок вже гармонізовано з іншими державними реєстрами, що дозволить автоматично обмінюватися даними та забезпечити їхню валідність. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час зустрічі, присвяченій офіційному запуску проєкту «Розвиток доступу аграрного сектору України до ринків капіталу». Проєкт буде реалізований у 2021-2024 роках за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC)  в партнерстві з Швейцарською Конфедерацією.

«Минулого року разом з партнерами ми працювали над модернізацією закону про аграрні розписки, маючи на меті покращити доступ до фінансових ресурсів у сільському господарстві України», – зазначив він.

Читайте: Прибутки сільгосппідприємств у 2020 році зросли до 58,4 млрд грн

За словами Тараса Висоцького, наразі очікується  прийняття законопроєкту №2805-д «Про внесення змін до Закону України «Про аграрні розписки» та деяких інших законодавчих актів України щодо функціонування та обігу аграрних розписок», який трансформує аграрну розписку з товаророзпорядчого документа на операції з цінними паперами, що значно розширить можливості аграріїв у залученні додаткових коштів.  Розписки вже допомогли агровиробникам отримати фінансування у розмірі понад 32 млрд гривень.

Додамо, що законопроєкт №2805-д був запланований до розгляду у другому читанні парламентом у розкладі пленарного засідання 2 лютого 2021 року. Але розгляд законопроєкту було перенесено і у розкладі на 4 лютого він відсутній.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що збільшення Індією ввізного мита обвалило ціни на пальмову олію.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору