Ужгородка

Новини Закарпаття

Роман Лещенко: Чотири пріоритети міністерства аграрної політики

Робота міністерства буде зосереджена виключно на формуванні політики в аграрному секторі, а не управлінні державними підприємствами

Стратегічним завданням є відновити у найближчі місяці роботу профільного міністерства агрополітики і залучити команду проєвропейського типу з чітким функціоналом без наявності різного роду господарських функцій, які не властиві міністерству як інституції. Про це заявив під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Головним пріоритетом нового міністерства він назвав формування державної політики в агросекторі, а не управління державними підприємствами та перерозподіл їхніх доходів.

Перше стратегічне завдання, що стоїть перед міністерством стане повноцінний запуск земельної реформи в Україні з 1 липня 2021 року.

 «В березні виповнюється вже 30 років як триває земельна реформа Стратегічним завданням є вчасний її запуск. Мова про чесний і прозорий ринок, з перехідним етапом. 2021 рік – це запуск обігу земель сільськогосподарського призначення і фіналізація процесу земельної децентралізації», – підкреслив він.

Другим пріоритетом міністр назвав запуск національного проекту зрошення і меліорації на Півдні України. Вже сформована дорожня карта та є повна підтримка виконавчої і законодавчої гілок влади.

Третім магістральним напрямом діяльності повинна стати розробка і впровадження стратегії розвитку аграрного сектору України до 2030 року.

«Ми формуємо не радянську візію з точки зору чергового документу. Це публічна платформа з чітким тайм-лайном реалізації кожного етапу», – розповів міністр.

Читайте: Про що мовчить міністр: чому гектар землі не буде коштувати $2 тис

І, нарешті, четверте завдання – відкриття нові експортні ринки для України і нових можливостей для вітчизняних виробників та експортерів. Крім того, потрібна швидка адаптація до змін умов роботи на глобальному ринку.

«Стратегії, які сьогодні переглядають країни з точки зору продовольчої безпеки є для нас визначальними. В рамках нових світоглядних позицій країн – імпортерів, Україна сьогодні може використати ці нові ринки для формування і збільшення експорту: нові торгівельні угоди, зони вільної торгівлі та формування нової якісної інвестиційної складової по відношенню до держави Україна», – зазначив Роман Лещенко.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що підприємства АПК за програмою «5-7-9%» залучили 10,9 млрд грн кредитів.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору