Ужгородка

Новини Закарпаття

Кабмін спростив умови іпотеки під 7%: що змінилося

Кабінет Міністрів ухвалив зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Згідно з внесеними урядом змінами, на отримання державної підтримки у сфері іпотечного кредитування зможуть отримати будь-які громадяни, які не мають у власності чи у власності сім’ї об’єктів житлової нерухомості або чинних договорів з фінансування будівництва житлової нерухомості, майнових прав на об’єкти незавершеного будівництва житлової нерухомості, якщо їх загальна площа перевищує 50 кв. метрів на одинокого громадянина чи сім’ю з двох осіб та 20 кв. метрів – на кожного наступного члена сім’ї.

“Рішенням Уряду суттєво спрощуються критерії для потенційних позичальників нової іпотечної програми. Таким чином, “Доступна іпотека” під 7% стає ще доступнішою, і скористатися державною підтримкою у сфері іпотечного кредитування зможе широке коло громадян. Також постановою внесено низку технічних правок, запропонованих банківською спільнотою”, – розповів заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Як повідомляв НАШ раніше, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував в січні-червні 2021 року нову програму фінансового лізингу та іпотеки під 5% річних.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору