Ужгородка

Новини Закарпаття

У регіонах з підвищеною захворюваністю на СОVID-19 посилять карантинні обмеження та контроль за їх дотриманням

У Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили рішення щодо посилення карантинних обмежень та контроль за їх дотриманням. 

Такі основні рішення прийнято на засіданні 18 лютого, йдеться на Урядовому порталі.

Зазначається, що на засіданні розглядалося питання про ситуацію щодо поширення СОVID-19 у західних регіонах України. Зокрема, йдеться про Вінницьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Житомирську та Чернівецьку області, де зафіксовано зростання захворюваності.

За словами головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, ситуація з підвищенням захворюваності наприкінці лютого була очікуваною. Зазвичай у цей період щороку зростає чисельність хворих на ГРВІ. Посилені карантинні заходи, які проводилися в січні, мали збити пік захворюваності.

Члени комісії заслухали керівників областей, де зафіксовано зростання показників захворюваності, та визначили локальні проблеми кожного регіону. Водночас спільною є проблема нечіткого дотримання карантинних обмежень, порушення роботи закладів, зокрема громадського харчування, розважальних тощо.

“Комісія прийняла рішення про посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень, в тому числі й з боку керівництва ОДА. Наразі до перевірок залучаються працівники поліції, Держпродспоживслужби, представники місцевої влади, і ці заходи потрібно продовжувати та посилювати”, – йдеться у повідомленні.

За потреби було рекомендовано на місцевому рівні приймати рішення про обмеження на окремих територіях, де зафіксовано спалахи захворювання. Йдеться, зокрема, про відвідування навчальних закладів, роботу закладів харчування та відпочинку, контроль в’їзду/виїзду до населених пунктів тощо.

Як НАШ повідомляв раніше, Кабінет Міністрів оприлюднив постанову про продовження карантину в Україні до 30 квітня.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору