Ужгородка

Новини Закарпаття

Закупівельні ціни на зерно на внутрішньому ринку стабілізувалися

Протягом минулого тижня закупівельні ціни на пшеницю, ячмінь та кукурудзу на внутрішньому ринку України залишились майже без змін

Протягом минулого тижня закупівельні ціни на пшеницю, ячмінь та кукурудзу на внутрішньому ринку України залишились майже без змін, коливання цін складали не більше 50-100 грн за 1 тонну, що на тлі поточних цінових рівнів майже не відчутно. Про це повідомляється у черговому інформаційному бюлетені незалежної громадської ради з питань цінової ситуації на аграрному ринку ГС «Аграрний союз України».

Як зазначено у повідомленні, на ринку пшениці відбулось навіть повільне зниження закупівельних цін. На умовах поставки EXW-елеватор продовольча пшениця та фуражна пшениця просіли на 100 грн/т (ціновий коридор склав 8 100-8 700 грн за 1 тонну у шаленості від виду зерна), а на умовах СРТ–порт також на 100 грн/т просіла ціна продовольчої пшениці – до 8 700-9 100 грн за 1 тонну.

При цьому, аналітики прогнозують, що чинників для подорожчання пшениці наразі немає, пропозиція цілком достатня за помірного попиту.

Читайте: Геннадій Новіков: За існуючих умов ринок землі запускати не можна

Повністю стабільними минулого тижня залишились внутрішні закупівельні ціни на ячмінь, а на експортну ринку відбулося незначне подорожчання цього зерна – на $5/т на умовах FOB з поставкою у лютому-березні – до $240-245 за 1 тонну.

І, нарешті, ціни на українську кукурудзу зазнали змін лише у частині умов поставки СРТ-порт: вони зросли на 50 грн/т (до 7 800-8 400 грн за 1 тонну).

Як зазначили у «Аграрному союзі України», на формування цін на кукурудзу вплинула відносна стабілізація глобального ринку, яка спостерігалась минулого тижня. На внутрішньому ринку є помірний попит на зерно кукурудзи за достатнього обсягу пропозиції.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що фермери США у 2021 році збільшать площі посівів сої та кукурудзи.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору