Ужгородка

Новини Закарпаття

Ціни пропозиції соняшникової олії перетнули позначку $1400/т

Чергове підвищення цін на соняшникову олії стало причиною зриву двох тендерів, які проводили Єгипет та Туреччина. Ціна попиту не перевищує $1370 за тонну

Минулого тижня ціни на соняшникову олію продовжили зростати, хоча підсумки міжнародних тендерів показали небажання покупців купувати дорогу олію. Внаслідок дефіциту пропозицій соняшника ціни української соняшникової олії з поставкою у квітні-травні перевищили $1400/т FOB. Про це повідомляє Grain Trade.

Так, єгипетська GASC на тендері 18 лютого придбала 30 тис тонн соєвої олії та відмовилася від запланованої закупівлі 10 тис тонн соняшникової олії внаслідок зависоких цін пропозицій, які складали $1419-1426/т.

Турецька агенція ТМО на тендері 19 лютого придбала лише 5 тис тонн соняшникової олії із запланованих 25 тис тонн з поставкою в березні за ціною $1394/т CIF. Причиною відмови від придбання решти запланованого обсягу стало підвищення цін продавцями до $1420-1448/т.

Читайте: Ціни на соняшник протягом минулого тижня зросли на 900 грн/т

На тлі цих тендерів ціни пропозицій української соняшникової олії різко виросли, не дивлячись на те, що ціни попиту не перевищували $1350-1370/т FOB, що наприкінці тижня дещо «охолодило» ринок. Як повідомили у компанії Agrіtel, на 19 лютого в українських портах ціна на соняшникову олії встановилась на рівні $1385/т FOB, що лише незначно вище ціни попиту.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що Україна не зможе досягти європейського рівня дотування фермерів.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору