Ужгородка

Новини Закарпаття

Обсяг експорту пшениці та кукурудзи з України відповідає меморандуму

Наразі експортовано 76% пшениці та 55% кукурудзи від обсягів, встановлених меморандумом, що укладено між учасниками ринку та мінекономіки

Темпи експорту пшениці та кукурудзи з України відповідають меморандуму, що уклали учасники зернового ринку та мінекономіки. За меморандумом було досягнуто домовленості про граничні обсяги експорту пшениці у 17,5 млн тонн, а кукурудзи – на рівні 24 млн тонн. Про це повідомили у пресслужбі міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Так, за даними державної митної служби, станом на 22 лютого Україна експортувала 31 млн тонн зернових та зернобобових культур. Зокрема, пшениці експортовано 13,3 млн тонн, з яких 8,9 млн продовольчої пшениці, що складає 67% від загального експорту усієї пшениці. Кукурудзи поставлено на зовнішні ринки 13,2 млн тонн.

Читайте: Ціни пропозиції соняшникової олії перетнули позначку $1400/т

«За нашими розрахунками при збереженні наявних темпів експорту у поточному маркетинговому році ми вийдемо на показники, які зазначені в Меморандумі. Наразі пшениці експортовано 76,1% від запланованого. Показники експорту по кукурудзі – 55% від запланованого відповідають сезонним тенденціям минулого року», – прокоментував заступник міністра Тарас Висоцький на зустрічі з представниками профільних асоціацій.

Також на зустрічі розглянули гідрометеорологічну ситуацію, стан озимих культур, прогноз середньомісячних температур та кількості опадів. За інформацією Укргідрометцентру, за результатами перезимівлі, незважаючи на температурні коливання, 80% засіяних площ зволожені на достатньому рівні.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що закупівельні ціни на зерно на внутрішньому ринку стабілізувалися.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору