Ужгородка

Новини Закарпаття

ТОП-10 молочних ферм світу мають більше 850 тис голів дійних корів

На десятку провідних підприємств галузі припадає виробництво лише 1,1% молока у світі. Половина найбільших ферм світу розташована у Китаї

Десять провідних підприємств молочного скотарства світу мають сумарне поголів’я понад 850 тис дійних корів. При цьому, чотири виробники сирого молока обслуговують поголів’я, що перевищує 100 тис корів. Про це на своїй сторінці Facebook з посиланням на останнє дослідження IFCN повідомив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Лісстіса.

При цьому одразу 5 підприємств молочного скотарства з ТОП-10 компаній розташовані у Китайській Народній Республіці, також китайську «прописку» має і найбільша у світі компанія молочного скотарства – Modern Dairy. Ще три з десяти найбільших виробників сирого молока розташовані у США, і по одній компанії до ТОП-10 «делегували» Саудівська Аравія і РФ.

Але, як зазначив Алекс Ліссітса, наведені IFCN дані, насамперед, говорять про те, що світ знаходиться на порозі великих змін на глобальному молочному ринку. Адже на ці підприємства припадає лише 1,1% світового виробництва молока.

Читайте: Виробництво молока в Україні у 2020 році скоротилось до 9,2 млн т

«У дослідженні йдеться, що більші ферми переважають менші в різних аспектах стійкості (екологічному, соціальному та економічному). За основу брали ферми у понад 50-ти країнах», – наголосив президент УКАБ.

Водночас, за його словами, 67% молока в Україні виробляється у господарствах населення, що створює багато проблем у галузі.

«Україна має єдиний «молочний» шлях: сформувати серйозний пласт індустріальних виробників молока і молочної продукції шляхом створення сімейних ферм. Звичайно, Китай нам не наздогнати, але, як мінімум, зменшити кількість імпортованої молочної продукції вдасться», – завершує Алекс Ліссітса.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у 2020 році глобальне виробництво молока виросло на 2,3%.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору