Ужгородка

Новини Закарпаття

В українських ЗМІ розгорнута велика антивакцинальна кампанія, – Шамрай

У Миколаєві люди не дуже серйозно сприймають обмежувальні заходи, пов’язані з карантином, та COVID-вакцинацію, тому що центральні ЗМІ часто демонструють антивакцинальну кампанію. 

Про це розповіла начальник управління охорони здоров’я міськради Миколаєва Ірина Шамрай в ефірі телеканалу НАШ. 

“За моїми спостереженнями, ця вся ситуація основній категорії населення… вони мало реагують на обмежувальні заходи. На жаль, в нас є досвід двох локдаунів (у Миколаєві – ред.), де ми давали 10-15 днів категоричних обмежень, тоді захворюваність падала. Наше населення такі міри не приймає”, – наголосила Шамрай. 

Ірина також поінформувала, що ще 12 березня майже всі високопосадовці Миколаєва отримали щеплення від коронавірусу. 

“Я великий прихильник вакцинування, і не тільки від коронавірусу. Ви бачите, що центральне телебачення сьогодні проводить антивакцинальну кампанію. Я цього взагалі не розумію, коли отримують за день 46 співробітників ковідного шпиталю, а канал приїжджає та знімає ту медсестру, яка одна не щепилася. Потім це все показують ЗМІ, що медики категорично відмовляються”, – сказала вона. 

Як НАШ повідомляв раніше, викладач школи охорони здоров’я НаУКМА Володимир Курпита заявив, що побічні ефекти від вакцинації проти коронавірусу – ніщо в порівнянні з ризиком ускладнень і смерті від цієї хвороби. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору