Ужгородка

Новини Закарпаття

Побічні ефекти від вакцинації – ніщо в порівнянні з ризиком ускладнень і смерті від COVID, – лікар-інфекціоніст

Побічні ефекти від вакцинації проти коронавірусу – ніщо в порівнянні з ризиком ускладнень і смерті від цієї хвороби. 

Про це заявив старший викладач школи охорони здоров’я НаУКМА Володимир Курпита в ефірі телеканалу НАШ. 

За його словами, загальна недовіра до вакцини від коронавірусу не стосується саме індійської. 

“Якби до України була завезена будь-яка інша вакцина, це нормальний процес, коли спочатку населення не розуміє, що відбувається. Саме тому ми зараз можемо говорити про недостатню інформаційну компанію, яка була запроваджена МОЗ, на тлі якої формувалася думка, яка стосується, що не вивчені якісь властивості, щось незрозуміло, що вакцина може чимось зашкодити”, – зазначив Володимир. 

 Також Курпита спрогнозував, що через 3-4 місяці ситуація з довірою трохи зміниться в кращу сторону. 

“Але в суспільстві будуть 3-5% людей, які будуть категорично налаштовані проти вакцинації. Це європейський стандарт”, – сказав він. 

Зокрема, старший викладач школи охорони здоров’я НаУКМА акцентував на тому, що побічні ефекти від вакцинації – ніщо в порівнянні з ризиком ускладнень і смерті від коронавірусу. 

“За позавчорашній день померло від коронавірусу 333 людини. Підіть та розкажіть їхнім родичам про побічні наслідки вакцинації, які тривають менше однієї доби. Як і будь-який медпрепарат, як вода для ін’єкцій, вакцини можуть викликати нетривалі та нестійкі побічні реакції. Але їх ризик значно менший, аніж ризик захворіти та померти, не отримавши меддопомогу, тому що лікарні наразі перевантажені”, – підкреслив Володимир Курпита. 

Як НАШ повідомляв раніше, вчені спрогнозували, що на початку квітня в Україні в середньому може бути до 20 тисяч нових випадків захворювання на COVID. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору