Ужгородка

Новини Закарпаття

У Харкові через нестачу кисню хворих коронавірусом везуть в область

У Харківських лікарнях бракує ліжок для пацієнтів з коронавірусом, які потребують кисню. Деяких хворих вже другий тиждень поспіль везуть до область.

Деталі дізнавався НАШ кореспондент.

 У Харківській обласній адміністрації повідомили, що наразі дуже сильно погіршився перебіг хвороби. Зокрема, в міських лікарнях виявили дефіцит COVID-ліжок з киснем. У разі, якщо таких ліжок немає, пацієнтів везуть до опорних обласних лікарень.

Станом на 23 березня, з 1095 вільних ліжок, які забезпечені стаціонарним киснем, було зайнято 958. 

За словами профільного заступника голови облдержадміністрації, з цією ситуацією намагаються зараз упоратися та вже за тиждень обіцяють додати ще 123 нових ліжок. 

“Коли ми згадуємо першу хвилю (коронавірусу – ред.), найголовніше – це були апарати ШВЛ. І ми займалися тоді ШВЛ. Друга хвиля показала, що потрібен будь-який кисень. Сьогодні ми бачимо, що більш жорстка форма, концентраторів не вистачає”, – поінформував заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк. 

Зокрема, за минулу добу у Харківській області була рекордна кількість вакцинованих від коронавірусу – отримали щеплення понад 500 осіб. В цілому в регіоні вакцинувалися вже понад 4000 осіб. З них 80% – медики. 

Як НАШ повідомляв раніше, держава готова виплатити ФОПам по 8000 гривень рамках компенсацій за обмеження карантину “червоної зони”.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору